C.A.P. Colomé
La Granada, el Penedès, mitjans dels anys cinquanta del S.XX. Un pagès viatja amb tren cada setmana a Barcelona carregat amb les fruites i verdures que conrea. Fa parada a la Plaça Pla de Palau, autèntic bullici comercial de la ciutat.
Entre els productes que ven, un vi gasificat elaborat de forma artesanal a casa comença a cridar l'atenció dels compradors. Cada setmana en ven més ampolles, al cap d'un temps decideix deixar-lo degustar acompanyat de petits entrepans que ell mateix prepara i, a poc a poc, aquella idea esbojarrada acaba gestant l'obertura d'una taverna conegudíssima on aquell vi esdevé la beguda estrella.
Més de cinquanta anys més tard, la història d'aquelles ampolles de vi gasificat ha anat creixent progressivament fins a convertir C.A..P Colomé en un celler on, mig segle després, s'elaboren tota una sèrie de productes diversos -entre ells, el cava i vi gasificat.
Un dels valors que millor els defineix és la creació de vins amb o sense gas, amb més pressió o menys, amb gustos elèctrics o afruitats i amb colors que van del groc pàl·lid al rosa maduixa passant pel blau horitzó. Amb raïm de la Cooperativa de La Granada, una maquinària d'última tecnologia i a partir de rigurosos controls de qualitat.